Clătite Vegane sau de post cu Goji
Urmează perioada postului Paștelui, o sărbătoare importantă pentru mulți dintre noi. Însă, nu trebuie să eliminăm în totalitate din regimul nostru alimentar rețetele preferate. Produsele Daily Goji sunt foarte versatile în bucătărie, potrivite chiar și pentru rețetele de post.
Astăzi vă prezentăm un desert foarte îndrăgit de mulți români: clătitele. De data aceasta de post sau vegane.
Este o rețetă foarte simplă, iar cu ajutorul borcănașelor cu goji liofilizat și miere foarte sănătoasă!
Pentru acest preparat, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 150 g făină albă
- 200 ml de lapte de migdale
- 150 ml de apă minerală
- 20 ml ulei
- un plic de zahăr vanilat
- sare
- Goji liofilizat cu miere
- iar pentru un plus de savoare: fructe
Cum preparăm clătitile?
Într-un bol încăpător introducem făina, laptele de migdale, zahărul și un praf de sare. Amestecăm bine compoziția până ce nu mai sunt cocoloașe, după care introducem apa minerală. Mai amestecăm totul puțin până ce toată compoziția este omogenizată, după care lăsăm la odihnit 10 -15 minute.
Ungem tigaia în care dorim să facem clătitele de post cu foarte puțin ulei, după care turnăm câte un polonic din compoziția pusă la dospit. Pentru a nu arde clătitele, focul trebuie să fie unul mediu.
Lăsăm să se rumenească foarte puțin pe o parte, după care le întoarcem. Clătitele obținute trebuie să fie pufoase și ușor de rulat.
Noi am ales să le servim cu Goji Liofilizat cu miere, iar pentru un plus de savoare și sănătate am adăugat zmeură, afine și mure.
Rezultatul? Foarte delicioase!
PS: ingredientul secret este Goji-ul Liofilizat cu miere
Tu ai încercat această rețetă?