Budincă de pâine cu Goji
Ai rămas în pană de idei pentru rețete gustoase și sănătoase? Împreună cu Gătește cu Evuski ne-am gândit la o rețetă care să fie ușor și rapid de preparat: Budincă de pâine cu Goji.
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- pâine (poate fi albă/ integrală)
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 3 linguri de gem
- 2-3 linguri de stafide
- 1-2 lingurițe de scorțișoară
- fulgi de migdale
- fructe la alegere
- Goji Liofilizat cu miere
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle împreună cu laptele, scorțișoara, magiunul și stafidele. După ce s-a omogenizat tot amestecul, se toarnă peste pâinea tăiată cubulețe.Le amestecăm ușor și lăsăm 5 minute deoparte ca să absoarbă pâinea din lichid.
Dacă vi se pare apoi foarte multă compozitie lichida rămasă, mai putem completa cu puțină pâine.
Decorăm apoi cu fulgi de migdale și coacem budinca la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 30-40 minute – sau pana se rumenește ușor pe deasupra.
Lăsam sa se răcească puțin ca să o putem felia și servim cu Goji liofilizat și miere pe deasupra (puteți omite mierea dacă bebe are sub 1 an).
Pentru un plus de savoare, dar și pentru a arăta și mai gustos desertul, puteți pune câteva fructe la alegere pe deasupra.
Spor la gătit și Poftă bună!